Hun er politikontakt for Porsgrunn kommune.

Politibetjent Line Nerdrum er politikontakt for Porsgrunn kommune. Politikontakten er en nyopprettet funksjon.

Line Nerdrum Foto: PolitietNerdrum har jobbet med forebyggende arbeid i Grenland i mange år og har et godt nettverk med mange tverrfaglige samarbeidspartnere.

Nerdrum skal ha kontorsted på Grenland politistasjon i Skien.

Nærpolitireformen
Etableringen av politikontakter for alle landets kommuner er en følge av Nærpolitireformen.

Hovedoppgavene til politikontakten er å sørge for oppfølging av politiets nærpolitirolle - et lokalt forankret politi.

Politikontaktene skal bidra til å få ledelse i lokalt politi og kommuner til å samarbeide og handle helhetlig.

De skal bidra til at gode samarbeidsavtaler blir etablert og fulgt opp med offentlige myndigheter, næringslivet, interesseorganisasjoner og ulike grupper i kommunen.

Forebygging
Målet er å systematisere og jobbe smartere i det kriminalitetsforebyggende arbeidet.

Politikontakten er det daglige kontaktleddet med kommunene, og er rådgiver innenfor denne type arbeid.

Etablering av funksjonen politikontakt gir politiet en mulighet til å styrke fundamentet for forebygging i kommunen.

Blant annet innebærer det å gi råd og følge opp riktig bruk av kriminalitetsforebyggende metoder og tiltak.

Lokalkunnskap
Politikontaktene skal ha god lokalkunnskap. De skal jobbe kunnskapsbasert og målrettet.

Mange kommuner har mange og gode samhandlingsarenaer med politiet allerede. Politikontakten skal være drivkraften i dette samarbeidet.

Politikontakten vil følge opp og videreutvikle arbeidet i politirådene og SLT-samarbeid (samordning av lokale kriminalitetsforebyggende tiltak) for å bidra til en felles forståelse for hva en ønsker å oppnå. Forpliktende avtaler følges opp, og arbeidet skal evalueres. Politikontakten skal være fast medlem av politirådet.