Gratulerte Annemari med VM-sølv i markløft

Annemari Løberg Larsen (24) fra Porsgrunn ble sølvmedaljevinner under verdensmesterskapet i styrkeløft. Hun løftet imponerende 212,5 kg i markløft. Løftet ble registrert som både norsk og europeisk rekord i hennes klasse. I går ble det lunsj på rådhuset.

Ordfører Robin Kåss, Annemari Løberg Larsen og varaordfører Janicke Andreassen Foto: Hege Schjøth ØveråsDet var ordfører Robin Kåss og varaordfører Janicke Andreassen som stod bak invitasjonen. De gratulerte med naturligvis med medaljen, og ville gjerne vite hva som ligger bak  en slik prestasjon.

Den lykkelige medaljevinneren begynte å trene på treningssenter i Trondheim under studiene på NTNU. Der var det en styrkeløfterklubb. Hun ble etter hvert med på deres treningsopplegg. I 4 år har hun trent 2-3 timer hver hverdag. Det har gitt resultater.

- Det blir en livsstil. Du må like å drive med styrketrening. Dessuten krever det disiplin i kostholdet, forteller Larsen.

Annemari Løberg Larsen - I tillegg skader det sikkert ikke at jeg har litt lange armer, legger hun til.

Etter sommeren flytter den nyutdannede sivilingeniøren til Fredrikstad. Der har hun fått jobb på Denofa. I mellomtiden skal hun jobbe som ferievikar på Yara.

Selv om det blir en del jobbing fremover regner hun med å få god tid til å trene. Nye utfordringer venter i horisonten. Dette er nok ikke det siste løftet hennes vi har hørt om.