God informasjon gir bedre sortering

Å sortere riktig lønner seg. I forrige uke fikk beboere i Bjørnåsvegen på Bjørntvedt både diplom og rastebenk som takk for skikkelig sorteringsinnsats.

Nina Eide (Porsgrunn kommune), Olga M. Venanger (beboer) og Heidi Viki (Renovasjon i Grenland)Porsgrunn kommune og Renovasjon i Grenland fikk tidligere meldinger om at dunkene i dette området ofte var dårlig sortert og fylt med løst avfall. Dessuten var sorte sekker plassert ved dunkene.

Nina Eide som er rådgiver ved eiendomsavdelingen i Porsgrunn kommune tok derfor kontakt med Renovasjon i Grenland (RiG). Hun ønsket at RiG skulle bistå med informasjon om kildesortering.

- Vi inviterte til et møte med beboerne. Utfordringen var å få folk til å lese informasjonen som kommer i posten og sette seg inn i ordningene. Mange tror det er vanskeligere enn det faktisk er. De gir opp før man i det hele tatt har begynt, sier Heidi Viki, fagansvarlig for kommunikasjon og kundesenter i Renovasjon i Grenland

På beboermøtet ble alle ordningene gjennomgått. Det ble vist frem poser og forklart hva slags avfall som skal i hvilke poser. Det ble også forklart hvorfor man skal sortere og hva avfallet blir til.

- Det var også viktig å presisere hva som ikke skal i dunken og hvorfor alt må legges i poser, forteller Viki.

Beboere hjalp hverandre
I etterkant av møtet snakket beboerne sammen.  De oppmuntret, diskuterte og lærte opp hverandre. Bedre kildesortering og mindre avvik i dunkene var noe de ønsket å få til sammen.

Renovatørene bidro
Renovatørene som tømmer i området fulgte opp. De observerte og snakket med beboerne dersom de oppdaget avvik. Resultatet er langt bedre kildesortering og lite løst avfall i dunkene.

Renovasjon i Grenland er opptatt av informasjon.
-
Kunnskap og personlig informasjon er viktig. Det gir mulighet for tilbakemelding og dialog. Så vi bruker mye ressurser på å møte mennesker der de er, sier Viki.

Hun forteller at de jevnlig er i møter og aktiviteter med for eksempel voksenopplæringen, skoler og barnehager. I tillegg deltar de på ulike arrangementer.

- Beboerne i Bjørnåsvegen er kjempefornøyde med informasjonen og oppfølgingen de har fått fra Porsgrunn kommune og Renovasjon i Grenland. Ikke minst var det stor glede blant beboerne da de fikk en benk som takk for innsatsen, sier Viki

Benken ble tatt i bruk med en gang. Den blir nok et fint samlingspunkt i sommer.