Geoparken har UNESCO-status

Fra 1. januar i år kunne Gea Norvegica Geopark kalle seg en UNESCO Global Geopark. Geoparken i Telemark og Vestfold er en av to geoparker i Norge som kan benytte denne benevnelsen.

Politikere besøkte Gea Norwegica GeoparkParken har med dette blitt med i et eksklusivt selskap, på lik linje som UNESCOs Verdensarv.

- En slik utnevnelse gjør det lettere å markedsføre geoparken i utlandet, sier daglig leder Kristin Ragnes.

- Med erfaring fra verdensarvfolk har vi tro på at UNESCOs utnevninger betyr kvalitet for folk, og at det øker besøksattraksjonen, sier hun.

I dag hadde hun besøk av ordfører Robin Kåss, varaordfører Janicke Andreassen og kommunens representant i geoparkens representantskap, Kjell Øystein Eriksen (Ap). De hadde tatt turen over til geoparkens nye lokaler på Porselensfabrikken for å lære mer om hva det interkommunale selskapet gjør og har for seg.