'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Fyrer opp interessen for brannyrket

Flere kvinner er ønsket ved Porsgrunn brann- og feiervesen. I forrige uke fikk Maren Kristine Larsen (15) fire lærerike praksisdager på brannstasjonen. Kanskje frister det til en yrkeskarriere som brannkonstabel?

Maren Kristine Larsen hadde praksisdager ved Porsgrunn brann- og feiervesen15-åringen var i alle fall strålende fornøyd med alt hun hadde fått oppleve. Hun syntes det hadde vært lærerike dager.

- Jeg spurte hva hun hadde likt aller best. Da listet hun opp nesten alt hun hadde gjort. Det var så vanskelig å velge. Hun er en bevisst jente, og har bestemt seg for at hun ønsker et praktisk yrke. Hun ville også anbefale andre jenter å være uplassert på brannstasjon, sier branningeniør ved Porsgrunn brann- og feiervesen, Mari Bjørge.

Maren Kristine Larsen, som til vanlig er elev på Gulset ungdomsskole, ønsket seg praksisdager på en brannstasjon.

 - Det er veldig hyggelig at hun selv hadde lyst til å være uplassert på her. Jeg håper at vi har inspirert henne til å tenke utradisjonelt. Det er ikke mange jenter som velger brannyrket, men noen flere nå enn da jeg begynte i 1987, sier Bjørge.

Den unge jenta fikk være sammen med vaktlaget, forebyggende avdeling og feierne. Hun besøkte alle tre brannstasjonene ved Porsgrunn brann- og feiervesen (Porsgrunn, Brevik og Sandøya). I tillegg til å prøve mye av det branntekniske utstyret, fikk hun også kjøre med brannbil og brannbåt.  

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut