Frednes-barna til Tveitanlia

Det er besluttet at tidligere Tveitanlia barnehage skal benyttes som midlertidig lokaler for barn og ansatte ved Frednes barnehage.

Tveitanlia barnehagePå grunn av brannen i Frednes barnehage i dag, måtte kommunen se på ulike alternative lokaliseringer. Denne løsningen ser ut til å la seg realisere relativt raskt. Allerede til uka kan ungene være på plass.

Foreldrene/foresatte blir bedt om å holde barna hjemme fredag 6. mai. Dersom dette ikke lar seg gjøre, kan barna eventuelt plasseres i Skrukkerød barnehage.

Fredag får foreldre/foresatte nærmere beskjed om når Tveitanlia kan benyttes.

Følgende melding blir sendt til foreldre/foresatte i ettermiddag:

God ettermiddag!

Det ble en dramatisk og tragisk dag for Frednes barnehage i dag. Likevel er det godt å konstatere at alle barna kom trygt ut av bygningen og inn i trygge omgivelser på Frednes sykehjem.  Alle barn og ansatte kom raskt i sikkerhet og våre rutiner ble fulgt slik vi har beskrevet det i vår beredsskapsplan.  Alle andre involverte gjorde også en god jobb, men vi kan ikke drive barnehage på Frednes i umiddelbar framtid.  Tusen takk for at dere kom så raskt og hentet, og at dere tok dere tid til å prate litt.

Politi og brannvesen vil på normalt vis etterforske årsaken til at brannen oppstod.

Det er lurt å ta en prat med barna om hva som har skjedd, men det er ikke nødvendig å presse dem dersom de ikke har lyst til å snakke om det.

Både voksne og barn har svært ulike måter å reagere på – og det er normalt.  Dersom det er behov for å snakke med noen kan dere ta kontakt med virksomhetsleder Anne Omnes

De ansatte har hatt en debriefing i dag der vi gjennomgikk hendelsen og hva som må gjøres den nærmeste tiden for å kunne drive barnehage igjen. Eiendomsavdelingen har allerede i dag sett på muligheten for å benytte Tveitanlia på Eidanger.

Det er sannsynlig at vi kan åpne der til uka, men vi vil be om at dere holder barna hjemme fredag 6. mai. Dersom det er helt umulig for dere, vil vi kunne tilby en plass på Skrukkerød denne fredagen.  I løpet av fredag vil vi kunne si noe mer konkret om hvordan vi klarer å rigge et godt tilbud til uka, og videre framover.  Vi håper og tror dere har forståelse for at det kan bli noen midlertidige løsninger en periode framover.

Til tross for den tragiske brannen i dag er vi både glade og stolte over at alt gikk bra med barna i Frednes barnehage i dag.

Mvh virksomhetsleder Anne Omnes og kommunalsjef Tollef Stensrud