Fortsetter med Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester

Porsgrunn kommune fortsetter som vertskommune for Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Telemark.

Kommunalsjef Aud Fleten- Tidligere har det vært ett senter for sykehjem og ett senter for hjemmetjenester i hvert fylke. For å bidra til mer robuste og bærekraftige sentre har Helse- og omsorgsdepartementet besluttet å redusere antall sentre til 20. Utviklingssenteret i Porsgrunn er ett av de som består, forteller kommunalsjef for helse og omsorg Aud Fleten.

Hun er glad kommunen fortsatt får ha denne oppgaven.

Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester (USHT) i Telemark favner alle 18 kommunene i Telemark.  Hjemmetjenesten Eidanger og St. Hansåsen sykehjem er virksomhetene som har hatt denne funksjonen til nå. Et av kravene i tildelingen er at dette nå skal samordnes med en kontaktperson.

Hovedmål for ordningen er at utviklingssentrene skal bidra til å sikre kvaliteten i hjemmetjenestene og i sykehjem gjennom fag- og tjenesteutvikling, kunnskapsspredning og implementering av ny kunnskap og nye løsninger. Dette skal ta utgangspunkt i et tildelingsbrev som beskriver samfunnsoppdraget og være basert på nasjonale satsingsområder og lokale behov hos kommunene i fylket.

Vertskommunen Porsgrunn har ansvar for å bidra til at det blir utviklet gode modeller for tjenesten. Syv aktuelle satsningsområder for Telemark vil være:

• Demens
  • Velferdsteknologi