Fortsatt gratis buss til grunnskoler og barnehager

Telemark fylkeskommune og Nettbuss Sør har inngått avtale om at barnehager og grunnskoler skal fortsette å få reise gratis med buss (Metro- og Pendel) i Grenland også i 2017.

Barn på buss Foto: Dan Riis/Telemark fylkeskommuneDette gjør det enklere å dra på utflukter i distriktet og komme seg til arrangementer og severdigheter.

Gratis buss til barna er finansiert av belønningsmidler, som er midler vår region er tildelt for å stimulere til økt miljøvennlig transport.

I fjor reiste over 26 500 barn og unge gratis med buss gjennom ordningen.

Retningslinjer for ordningen:

1. Reisene må skje mellom kl. 08.30 og 13.30. Det betyr at hjemturen til skole eller barnehage må være påbegynt senest kl. 13.30. Det anbefales å reise før kl. 13.00, på grunn av plass på bussen.
  2. Gruppene må bestå av minst fem personer, hvor minst en må være voksen reiseleder.
  3. Det gis ingen plassgaranti og man vil være å regne som en ordinær reisende. Det betyr at det ikke er mulighet å melde fra til Nettbuss på forhånd eller å reservere plass. Nå er det bare å møte opp på bussholdeplassen og gå ombord på bussen dersom det er plass.
  4. Det er ingen øvre grense for antall reiser per gruppe, men det anbefales at dersom gruppen er på 20 personer eller flere så deles den på to avganger.
  5. Det vil ikke settes opp ekstra kapasitet på dager hvor det er spesielle arrangement. Det anbefales derfor at barnehager og skoler som er langs samme bussrute kommuniserer seg imellom for å unngå at alle prøver å bli med samme avgang og derfor slipper å bli avvist på holdeplass.
  6. Barnehager kan bruke ordningen hele året, mens grunnskole grupper kan bruke ordningen på de ordinære skoledagene.
  7. Skoler og barnehager må vise reisedokument/reisebekreftelse ved reise (vedlagt). Ved tap av dokument/reisebekreftelse ta kontakt med Nettbuss på e-post: mariann.ringsjo@nettbuss.no