Fin 8. mai markering i Porsgrunn

Det var en høytidelig og verdig minnemarkering både på Eidanger og i Brevik 8. mai.

Porsgrunn kommune hadde invitert Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til minneseremonien i Brevik. Der holdt han tale og la ned krans ved monumentet i Havnegata i Brevik.

Brevik Musikkorps spilte og marsjerte. Tone Bente Bergene Holm, leder av Brevik Historielag, ønsket de fremmøtte velkommen til arrangementet og seremonien i Brevik.  Hun introduserte også årets hovedtaler.

Gahr Støre holdt en fin tale. Talen kan du lese her (pdf)

Jonas Gahr Støre holdt talen under minneseremonien i Brevik 8. mai

Etter minneseremonien i Havnegata, var det foredrag i Brevik bymuseum. Professor i historie, Lars Borgersrud, holdt foredrag om krigsbarn, lebensborn og tyskertøser.

I Brevik kirke var det samling for veteranene og deres familier, sammen med ordfører Robin Kåss og Jonas Gahr Støre.

Sammen med Porsgrunn kommunen var Norske Reserveoffiserers Forbund avdeling Grenland, Kvinners Frivillige beredskap, Norges Veteranforening for Internasjonale Operasjoner avdeling Vestfold Telemark, Brevik og Omegn Sjømandsforening og Brevik Historielag med som arrangører.