Fikk utmerkelsen Trafikksikker barnehage

Min barnehage på Øyekast er godkjent som trafikksikker barnehage av Trygg Trafikk. Det er den første barnehagen i Porsgrunn som har fått denne godkjenningen. Målet er at alle barnehagene i kommunen skal sertifiseres.

Barnehagebarn og Trygg Trafikks distriktsleder Brita Straume fulgte nøye med når ordfører Robin Kåss og fylkesvaraordfører Hans Edvard Askjer signerte intensjonsavtalenOrdfører Robin Kåss og varafylkesordfører Hans Edvard Askjer skrev i går under en intensjonsavtale mellom kommunen og fylkeskommunen. Avtalen skal bidra til at Porsgrunn skal bli godkjent som Trafikksikker kommune innen 1. januar 2018. Det er med bakgrunn i denne avtalen barnehagene skal bli trafikksikre.

Et hestehode foran
Min barnehage er altså litt foran de andre i løypa. De har på helt eget initiativ jobbet mot det målet å få godkjenningen. De har sendt dokumentasjon til Trygg Trafikk, som bekrefter at de oppfyller godkjenningskriteriene.

Barnehagen som også har tiårs bursdag i år, hadde ordnet med skikkelig fest. Det ble både underholdning og bløtkake for de fremmøtte.

Stor stas med Trygg Trafikks nye maskot LysetTrygg Trafikk hadde også med seg sin nye maskot Lyset. Maskoten brukes aktivt både i opplæringsmateriell og som oppmerksomhet ved arrangementer. Det var stor stas da den dukket opp på Øyekast i går.

Kriterier for å bli en Trafikksikker barnehage
For å bli en Trafikksikker barnehage må trafikkopplæring integreres som en del av omsorgs- og opplæringsarbeidet og nedfelles i barnehagens årsplan.

Barnehagen skal stille krav til busselskap og drosjer om belter og trafikksikker atferd ved kjøp av transporttjenester.

Barnehagen har utarbeidet rutiner for å ivareta sikkerheten på turer til fots, med bil eller kollektivtransport. De skal også ha rutiner for håndtering av uforutsette faresituasjoner og hendelser på turer

Gjennom trafikkopplæringen i barnehagen skal barna lære trafikkregler for fotgjengere, bruk av sansene sine i trafikken og om bruk av bilbelte, sykkelhjelm og refleks.

I tillegg skal det være et trafikksikkerhetssamarbeid mellom barnehage og hjem. Blant annet skal trafikksikkerhet og trafikkopplæring være et årlig tema på foreldremøter.