Eidanger IL er et inkluderende idrettslag

Med prosjektet “Gøy fritid for alle” tar Eidanger IL et utvidet samfunnsansvar.

Varaordfører Janicke Andreassen, prosjektleder Oda Lill Blålid, mentor Magne Kvalvik, deltaker Jan Ivar Slåen, inkluderingsansvarlig i Eidanger IL Katrine Lyngstad Smørsgård, leder av Utvalg for barn, unge og kultur Anders Rambekk og styremedlem i prosjektet og politiker Bjørn Tore Hjartsø.Siden 2013 har mellom 25 og 30 mennesker årlig deltatt i prosjektet.

Via prosjektet tilbyr idrettslaget tidligere rusmiddelavhengige en fritidsaktivitet innenfor idrett og fysisk aktivitet.

Målet er at deltakerne skal bli selvstendige og likeverdige deltakere i ordinære idrettslige aktiviteter i lokalmiljøet.

Nytt miljø og nye venner, opplevelsen av et godt fellesskap og mestring er viktige faktorer for å lykkes med å holde seg rusfri. Slik sett bidrar idrettslaget til å skape en meningsfull fritid på veien tilbake til et rusfritt liv.

I Porsgrunn kommunes Handlingsprogram 2017-2020 er det satt av 300 000 kr årlig til prosjektet. I tillegg har prosjektet fått midler av Telemark fylkeskommune og Helsedirektoratet. I tillegg har idrettslaget fått en del støtte til utstyr av Idrett mot rus.

Det gjør at idrettslaget har penger nok til å drive videre. De har blant annet fått til en 100 prosent stilling som organiserer og leder arbeidet. Men dette handler ikke bare om penger. Det er veldig mange frivillige som stiller opp for laget og for at prosjektet skal lykkes.

- Jobben Eidanger idrettslag har gjort er helt formidabel. De er med på å sette Porsgrunn på kartet. Prosjektet kan vise til veldig gode resultater på kort tid, sier varaordfører Janicke Andreassen.

- Andre kommuner ser til Porsgrunn kommune. Vi sier: se til Eidanger, legger hun til.