Delte ut tre priser på lørdag

Vinnerne av årets Kulturpris, Byggeskikkpris og Aallpris er kåret. Prisutdelingen skjedde under et arrangement i Ælvespeilet lørdag.

Leder av Utvalg for kultur i Telemark Fylkeskommune, Tone Berge Hansen, delte ut prisene på vegne av kommunen

Kulturprisen
Årets kulturpris gikk til Grenland Jazzforum. De har gjennom mange år har hatt høye ambisjoner og gjennomført solide prosjekter til glede for publikum i Porsgrunn og utøvere i regionen. De utgjør en solid og viktig del av Porsgrunns kulturliv.

Aall-prisen
Det er tredje og siste gangen denne oppmuntringsprisen deles ut. Denne gangen gikk prisen til Gun Vik.

Gun Vik har bygget opp bedriften Gun Vik Skinnklær gjennom mange år. Bedriften har i dag tre ansatte. Med hovedbase i Porsgrunn er hun en god representant for kreative næringer i byen.  Prisvinneren har også en tydelig filosofi bak produksjonen av skinnklær.

Mer enn 20 års praksis som skinndesigner har hun skapt et merke som er kjent både i og utenfor Porsgrunn. Kombinasjonen av originalitet, kreativitet og arbeidsmoral som er denne bedriftens profil, er i tråd med Aall-prisens intensjon.

Byggeskikkprisen
Vinnere og jury av Byggeskikksprisen 2016Årets byggeskikkpris gikk til Jønholt terrasse 18, hvor Lars og Ida Haakanes har bygget om huset fra 50-tallet.

Vinnerobjektet er resultat av en vellykket ombygging av en eldre bolig. Eierne har ivaretatt ønsket om gjenbruk i kombinasjon med nye arkitektoniske former.

I juryens begrunnelse heter det at “Ombyggingen er en praktisk og estetisk løsning for vår generasjon – et nytt forsøk på å skape liv, trivsel og velvære på dette bostedet. Bygningen bidrar til å heve kvaliteten på boligområdet, og er således et godt eksempel for andre”.