Best på tjenester til barn

Porsgrunn er best av de 53 største kommunene i Norge (over 35000 innbyggere) når det gjelder gode tjenester for barn.

Det viser årets UNICEF-analyse av kommunenes tilbud og tjenester for barn.

Den gode plasseringen markerte ordfører Robin Kåss, utvalgsledet for barn, unge og kultur Anders Rambekk og rådgiver innen oppvekst Anita Hjorteseth med et besøk i Osebakken barnehage i går. Den gode plasseringen markerte ordfører Robin Kåss, utvalgsleder for barn, unge og kultur Anders Rambekk og rådgiver innen oppvekst Anita Hjorteseth med et besøk i Osebakken barnehage i går. Med seg hadde de både boller og saft. Barnehagebarna syntes det var stas med besøk og bevertning.

Analysen baserer seg på rangering innen kvantitet og kvalitet med 16 variabler innenfor barnehage, skole, barnevernstjeneste og kommunehelsetjeneste.

UNICEF sier på sine nettsider at tallene viser betydelige forskjeller fra kommune til kommune når det gjelder satsing på barn og unge. Dette betyr at tjenestene barn tilbys er avhengig av hvilken kommune man vokser opp i.