'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Barn skal bidra til å gjøre julen tryggere

Porsgrunn brann- og feiervesen bruker førjulen til å undervise elever i 4.-6. trinn i grunnleggende brannvern. De deler også ut brannvesenets julekalender. Den inneholder adventstidens viktigste budskap: hvordan få en trygg og brannfri høytid.

Barna skal ikke overta de voksenes ansvar når det gjelder brannsikkerhet i hjemmet, men de skal være holdningsambassadører i hus og hjem.

Besøk på Brevik oppvekstsenter
Hanne Kjersti Pedersen som jobber i forebyggende avdeling i Porsgrunn brann- og feiervesen, var på besøk hos elever ved Brevik oppvekstsenter på mandag.

Farligst hjemme
De fleste branner oppstår i boliger og vi står nå foran en travel og kald adventstid: Vi fyrer i peis og ovn, lager mer mat enn vanlig, pynter med stearinlys og overbelaster det elektriske anlegget med julelys i alle varianter.

Da er det viktig å passe på at slokkemiddel og røykvarslere er på plass og at brannfarlig pynt og dekorasjon ikke blir brukt

Tradisjonell kalender viser til nettkalender
Julekalenderen er bygget opp på tradisjonelt vis med luker som skal åpnes hver dag. Bak hver luke finner barna en nettadresse til dagens luke i den tilhørende nettkalenderen http://www.brannvesenetsjulekalender.no/.

Bak lukene i nettkalenderen ligger konkurranser, oppgaver og filmsnutter. Filminnslagene er fra brannvesen og barn fra ulike steder i Norge, og alle innslag handler selvfølgelig om brannforebygging.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut