Arkivverket besøkte Porsgrunn kommune

I dag hadde Porsgrunn kommune besøk av Arkivverkets ledergruppe.

Arkivverket besøkte Porsgrunn kommune
Bilde: Arkivverkets ledergruppe møtte blant annet ordfører, rådmann og ansatte på arkivet i Porsgrunn kommune.

Arkivverket er en statlig etat med ansvar for statens politikk på arkivfeltet. De er depot for all bevaringsverdig dokumentasjon fra statlig forvaltning og de er tilsynsmyndighet overfor offentlige arkivskapere, deriblant Porsgrunn kommune.

Kommunen benyttet anledningen til å informere om hvordan vi arbeider med arkivdanning i kommunen.

Porsgrunn kommune har blant annet inngått avtale med IKA Kongsberg om kjøp av tjenester og vi har et pågående samarbeid med de andre Grenlandskommunene om utvikling og drift av digitale arkivløsninger.

Representantene i kommunen benyttet anledningen til å fortelle litt om forventninger til dem. Andre temaer var tilsyn, bruk av standarder og hvordan kommunen forbereder seg arkivmessig i disse kommune- og regionreformtider.

I løpet av dagen fikk besøket også mulighet til å se på kommunens mobile valglokae Valgborg.