Åpner for flere asylmottak

UDI har tildelt en driftsavtale med 3 nye mottak i Porsgrunn. Avtalene innebærer rundt 500 mottaksplasser.

Plassene er finansiert av staten.

Ordfører Robin Kåss- Vi ønsker å være en god vertskommune. Jeg oppfordrer både frivillige, næringsliv og enkeltpersoner til å involvere seg på en positiv måte, sier ordfører Robin Kåss.

- Det blir selvfølgelig en krevende oppgave med så mange nye mottak på kort tid. Men jeg er trygg på at vi skal håndtere dette på en god måte. Mottaksplassene bidrar også til flere arbeidsplasser i kommunen, sier han.

Det er UDIs Regionkontor Sør som har tildelt driftsavtalene med mottakene i Porsgrunn.

Følgende har fått driftsavtale:

• Brevik Statlig Mottak as er tildelt en driftsavtale. Denne avtalen omfatter 120 plasser med opsjon på ytterligere 30 plasser
  • JES Eiendom AS er tildelt en driftsavtale. Denne omfatter 120 plasser med opsjon på ytterligere 30 plasser.
  • Hero Norge AS er tildelt en driftsavtale med forbehold. Avtalen omfatter 190 plasser med opsjon på ytterligere 30 plasser. Forbeholdet skal være avklart innen frist for signering av avtalen medio februar.