Annette Finnerud blir ny byutviklingssjef

Annette Finnerud (40) er ansatt som leder for virksomheten Byutvikling i Porsgrunn kommune. Hun kommer fra tilsvarende stilling i Kongsberg kommune.

Annette Finnerud- Jeg gleder meg veldig. Porsgrunn kommune har mye spennende på gang. Det er en kommune som vil mye, sier Finnerud.

Hun fremhever utvikling i forbindelse med jernbane og nytt knutepunkt som spesielt interessant.

- Det virker som om kommunen har et godt kompetent miljø, hvor mange planer og overordnede retningslinjer er på plass for ønsket utvikling, sier hun.

Finnerud har til sammen jobbet åtte år i Kongsberg kommune. Hun kan også vise til arbeidserfaring fra Balestrand kommune og TINE Norske Meierier. Hun er utdannet sivilagronom og har tilleggsutdannelse innen eiendomsfag, plan-og bygningsloven og samfunnsutvikling.

Hun beskriver seg selv som en tydelig og uredd leder, men med omsorg for sine ansatte.

Annette Finnerud begynner i jobben 17. oktober. Før den tid skal hun avslutte den jobben hun har nå, samt avvikle sommerferie.

Den nye byutviklingssjefen bor på en landbrukseiendom sør i Kongsberg. Hun har to døtre på 11 og 14 år og en hund.

Som byutviklingssjef inngår hun i kommunalsjefens ledergruppe, og har ansvar for samfunnsplanlegging, plan- og byggesaksbehandling, interkommunalt tilsyn, geodata og miljøforvaltning. Det er totalt 31 medarbeidere i virksomheten.

Annette Finnerud overtar stafettpinnen etter Jorid Heie Sætre. Sætre begynner i Telemark fylkeskommune 1. september. Der skal hun jobbe som prosjektleder for regional plan for kystsonen i Telemark.