Abelgøy for 19. gang

Matematikkonkurransen Abelgøy ble arrangert i Herøya Forskningspark i dag. Der konkurrerte lag fra 9. trinnet ved alle skolene i Porsgrunn.

Elevene på Stridsklev ungdomsskole prøvde seg på en praktisk matteopgaveDet var 19. gangen Abelgøy-konkurransen ble gjennomført i Porsgrunn.

I Abelgøy konkurrerer 9. klassene ved ungdomskolene i Porsgrunn om hvem som gjør det best i matematikk. Hver skole er representert med 3 elever.

I løpet av tre timer løste elevene flere vanskelige matematikkoppgaver. En av oppgavene måtte løses på forskningslaboratoriet. Der skulle de måle hvor fort varmt vann avkjøles med tiden, og beregne varmekapasitet.

Hensikten med konkurransen er å stimulere interessen for matematikkfaget hos jenter og gutter. Konkurransen er et samarbeid mellom Porsgrunn kommune og Statoil forskningssenter.

Dagens vinnerlag (som ennå ikke er kunngjort) går videre til AbelGrenland+. Der møter de lag fra de andre kommunene i Grenland. Denne konkurransen avholdes på DuVerden 9. mai 2017.