- Hadde alle vært som han hadde verden blitt et bedre sted.

Det sa varaordfører Janicke Andreassen da hun leste TA.no tirsdag 20. juni. Der leste hun artikkelen om mannen som får tunnel i hagen sin, men som ikke klager. Hans positivitet i en vanskelig situasjon gjorde at varaordføreren dro på hjembesøk.

Varaordfører Janicke Andreassen besøkte Øivind Abrahamsen som er usedvanlig positiv med tanke på at han får tunnel i hagen.Den nye Hovengatunnelen, som bygges i forbindelse med utbedringen av Lilleelvkrysset, går nemlig rett gjennom hagen til Øivind Abrahamsen (83). Deler av terrassen blir spist opp for å gi plass til anleggsvei.

- Det er ikke noe å ergre seg over. Dette er til alles beste, sa han til journalisten i TA.

Han var like positiv da varaordføreren dukket opp med gave og blomster.

- Jeg har lest et sted at det er positivt å bo i en kommune med rundt 30 000 mennesker og hvor du kan slå av en prat med politikerne. Jeg setter stor pris på besøket, sa Abrahamsen.

Janicke Andreassen parerte med å si at det er godt det finnes mennesker som han.

Abrahamsen fortalte at han prøver å se det positive i en hver situasjon.

- Det nytter ikke å ergre seg. Nå har jeg noe å følge med på hver dag. Jeg ser hvordan de jobber her, og hvordan en miljøtunnel blir til. Her har de ikke mange 5-minuttere, fortalte han.

Han har bodd i huset siden 1937. Det var faren som bygde det. Han fikk kjøpt tomt fra kommunen mot at han skulle drive et slags gartneri. Den gang var det ekstra frodig.  For en god del år tilbake måtte jernbanen ha litt av tomta for å bygge spor fra Porsgrunn til Skien. Nå mister han rundt 1,5 mål i forbindelse dette prosjektet.

Prosjektleder for utbyggingen, Nina Haugland, sa til TA at de skal bygge opp terrassen igjen og gjøre det fint i hagen hans.

Abrahamsen fortalte Andreassen at de allerede i morgen skal ha møte om hvordan de kan løse dette på en best mulig måte.

Men som før blir det ikke. Tunnelen vil fremdeles ligge cirka 4 meter fra husveggen til Abrahamsen. Taket på tunnelen vil ligge på bakkenivå med et grønt dekke over.

- Dette er den beste tunnelen vi kunne få. Det skal ikke komme noe støy fra trafikken. De sier den blir helt lukket. Det skal ikke komme noe støy fra trafikken, og takket skal beplantes. Så jeg regner med det blir bra til slutt, sa han.

- Et nytt Lilleelvkryss er helt nødvendig, og dette kommer til å bli bra for hele byen, la han til.