'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Mobilfri skole

Fra 27.02.2017 er Vestsiden skole mobilfri.

Vestsiden skole vil ha fokus på god klasseledelse, tilpasset opplæring og grunnleggende ferdigheter både sosialt og faglig. For å få til dette i enda større grad, innfører vi en ny ordning ved skolen. Vestsiden skole vil bli mobilfri. Det betyr at det ikke blir anledning for elevene til å benytte mobile enheter i løpet av skoledagen. Det beste vil være at elevene legger igjen mobilen hjemme.

Bilde mobilforbudVi har over tid sett at elevene er mye opptatt med mobilen. Det er en del uheldige episoder hvor elever og lærere er filmet, elever blir tatt bilde av uten samtykke, undervisningen forstyrres og fokus i timene forsvinner, det spilles, det blir mye musikk/lyd og elever gjemmer seg bak mobilen i stedet for å være med andre elever. Noen mobiler er blitt borte, og andre er tuklet med. Det er mye støy omkring bruken av mobilen i alle pauser.  
Det har vært en prosess i FAU (foreldrenes arbeidsutvalg), SU (samarbeidsutvalget) og blant de ansatte for å få til en mobilfri skole. Alle instanser, bortsett fra elevrådet på ungdomstrinnet, har gått inn for mobilfri skole.

Vestsiden skole innfører mobilfri skole fra 27.02.2017

  1. Elevene leverer mobile enheter (mobil, smartklokke, nettbrett mm) i egen kasse, med merket lomme for hver elev, i starten av 1. time.
  2. Kassen blir låst inn på basekontoret.
  3. Mobilene leveres tilbake på slutten av siste time av lærer.
  4. Dersom en elev må forlate skolen i løpet av dagen, låser lærer eller administrasjon opp slik at eleven får mobilen.

Dersom ansatte ser elever bruke mobile enheter i løpet av dagen, vil de snakke med eleven og inndra mobilen. Eleven vil få oppførselsanmerkning. Hvis eleven nekter å gi fra seg mobilen, vil foresatte bli kontaktet. 

Vi vil prøve å aktivisere elevene i friminuttene ved å sette i gang for eksempel quiz, kort og spillklubb, uteaktiviteter, turgruppe, hallaktiviteter. Vi vil fortsatt  jobbe for å få elevene mer ut i frisk luft og tilrettelegge for større grad av fysiske aktiviteter i pauser ledet av elever/voksne. Skolen er med i «Aktiv skole 365» og har elever som aktivitetsledere. Vi håper å se flere elever som er sosiale, prater med hverandre, og gjør ulike aktiviteter sammen.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut