'''

Kurs i depresjonsmestring - KiD

Kurs i mestring av depresjon - KiD - er for voksne som i perioder kjenner seg nedstemt eller har fra lett til moderat depresjon.

Symptomer på dette kan for eksempel være:

• fravær av glede
  • tristhet
  • tilbaketrekking
  • søvnproblemer
  • følelse av å være verdiløs
  • uro
  • lite tiltakslyst
  • grubling
  • konsentrasjonsvansker
  • irritabilitet

Som deltaker lærer du å bli oppmerksom på tankemønstre og å se sammenheng mellom tanker og følelser. Du lærer å vurdere og å endre dine negative tolkninger av det som skjer, og å bli bevisst og forandre negativt mønster.

KiD er en anerkjent metode som har gitt gode dokumenterte resultater for deltakere. Kurset er basert på undervisning, gruppesamtaler og hjemmeoppgaver.

Praktiske opplysninger:

Kurset ledes av to godkjente kursledere. Det er vanligvis 8-12 deltakere på hvert kurs. Etter avsluttet kurs holdes det to oppfølingsmøter.

Kurset er for voksne bosatt i Porsgrunn kommune.

• Varighet: 8 uker
  • Tidspunkt: Onsdager kl 12.30 - 15.00
  • Sted: Psykisk helsetjeneste, Rådhusgata 4
  • Første kursdag: 02.05.18
  • Siste kursdag: 20.06.18

Kurset er gratis. For best utbytte, er det viktig å møte hver kursdag. Arbeidsbok til bruk underveis deles ut første kursdag.

Påmelding innen fredag 16. mars til:

Psykisk helsetjeneste og rusomsorg, telefon 35 54 74 87. Eller på e-post til Elin.Oseid.Ruud@porsgrunn.kommune.no

Ved påmelding blir deltakere kontaktet av kursleder Grethe Raffelsen for avtale om en samtale.

Logo KiD