Kurs i depresjonsmestring - KiD

Kurs i mestring av depresjon - KiD - er for voksne som i perioder kjenner seg nedstemt eller har fra lett til moderat depresjon.

Symptomer på dette kan for eksempel være:

• fravær av glede
  • tristhet
  • tilbaketrekking
  • søvnproblemer
  • følelse av å være verdiløs
  • uro
  • lite tiltakslyst
  • grubling
  • konsentrasjonsvansker
  • irritabilitet

Som deltaker lærer du å bli oppmerksom på tankemønstre og å se sammenheng mellom tanker og følelser. Du lærer å vurdere og å endre dine negative tolkninger av det som skjer, og å bli bevisst og forandre negativt mønster.

KiD er en anerkjent metode som har gitt gode dokumenterte resultater for deltakere. Kurset er basert på undervisning, gruppesamtaler og hjemmeoppgaver.

Praktiske opplysninger:

Kurset ledes av to godkjente kursledere. Det er vanligvis 8-12 deltakere på hvert kurs. Det holdes to oppfølingsmøter etter kursets slutt.

• Varighet: 8 uker
  • Tidspunkt: Torsdager kl 12.30 - 15.00
  • Sted: Psykisk helsetjeneste, Rådhusgata 4
  • Første kursdag: 21.09.17
  • Siste kursdag: 16.11.17

Kurset er gratis. Arbeidsbok til bruk underveis deles ut første kursdag.

For mer informasjon, kontakt kursledere Mie Skoe Gulvik, mob 975 43081 eller Grethe Raffelsen, mob 971 55020.

Påmelding innen torsdag 10. august til Psykisk helsetjeneste og rusomsorg, telefon 35 54 74 87. Eller på e-post til Elin.Oseid.Ruud@porsgrunn.kommune.no

Ved påmelding blir deltakere kontaktet av kursledere for avtale om en samtale.

Logo KiD