'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Folkehelse - Alle sektorer har ansvar for å fremme helse.

Ansvaret for folkehelsearbeidet legges til kommunen fremfor kommunens helsetjeneste. Kommunen skal i folkehelsearbeidet bruke alle sine sektorer for å fremme folkehelse.

Fra 1.1.2012 gjelder ny lov om folkehelse.  Folkehelseloven er et nytt fundament for å styrke et systematisk folkehelsearbeid i politikk, samfunnsutvikling og planarbeid.

Oversikt over helseutfordringene i den enkelte kommune skal danne grunnlag for strategier, mål og tiltak forankret i plansystemet etter plan- og bygningsloven.

Ansvaret for folkehelsearbeidet ligger til kommunen. Kommunen skal bruke alle sine sektorer for å fremme folkehelse.

Gjennom lovforslaget legges et grunnlag for bedre samordning av folkehelsearbeid på tvers av sektorer og mellom kommuner, fylkeskommuner og statlige myndigheter.

  • tenke helse i alt vi gjør,
  • være føre var,
  • medvirkning
  • handle bærekraftig
  • samt bidra til å utjevne sosiale helseforskjeller.

Porsgrunn kommune har vært partner i folkehelseprogrammet ”Det gode liv i Telemark” fra 2007. Fra 2012 er det Lov om folkehelse som regulerer kommunens ansvar.

"Sammen om Porsgrunnshelsa" 2016
Dette dokumentet gir en oversikt over helsetilstanden og faktorer som påvirker helsa til befolkningen i Porsgrunn. Folkehelseoversikt 2016
Oppdatering: Folkehelseoversikt 2017

Bystyret vedtok i sitt møte 10.11.16 "Handlingsplan for folkehelse i Porsgrunn 2016 - 2019"

"Sammen om Porsgrunnshelsa" 2010
Les dokumentet her (pdf)

Fra 16. november 2015 har ikke Porsgrunn kommune folkehelsekoordinator. Kontaktperson for folkehelsearbeidet er Anett Herbjørnsen. Marit Røsvik og Bjørnar Nyen er kontaktpersoner for kommunens arbeide med oversikt over helseutfordringer og påvirkningsfaktorer på helse.

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut