'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Vi feirer grunnlovsjubileet 1814-2014

Folkestyret, ytringsfrihet og stemmerett har vært grunnleggende for utvikling av vårt demokratiske system.

Øystein BeyerKloke valg, tro på rettferdighet og mang en samfunnskamp har resultert i det Norge vi opplever 200 år etter Eidsvoll.

Grunnlovsjubileet i 2014 skal styrke bevisstheten om hva Grunnloven betyr i dag, og hvilken rolle den skal spille i framtidens demokrati. Grunnloven er levende, dagsaktuell og avgjørende for Norges identitet og utvikling som liberalt demokrati.

Skal Grunnloven fortsette å ha denne rollen, må den formidles på nytt til hver ny generasjon. De som vokser opp i det fler-kulturelle Norge, må lære av historien, og gi den mening på egne premisser. Like mye som en hyllest av fortiden bør jubileet være en investering for framtiden.

I Porsgrunn blir det en rekke arrangementer i regi av institusjoner, enkeltpersoner, lag/foreninger og kommunen. Jubileumsprogrammet skal engasjere gjennom en bred og
inkluderende folkefest med kunnskap og opplevelser for alle.

Ja vi elsker PorsgrunnPorsgrunn var representert med to menn på Eidsvoll i 1814. Jørgen Aall som representant for Porsgrunn by, og Jens Schou Fabricius som representant for marinen.

Disse får vi høre mer om i flere av våre arrangementer.
Jeg håper alle får en minneverdig feiring av grunnlovsjubileet!
Med hilsen
Øystein Beyer,
Ordfører i Porsgrunn

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut