Årets mottaker av Porsgrunns porselensstipend

Innhold

Porsgrunn kommune gir årlig ut et stipend til profesjonelle kunstnere /kunsthåndverkere som arbeider med porselen som hovedmateriale.

Stipendvinneren får et 3 måneders opphold på Kunsthall Grenlands verksted 1400 grader. Her vil kunstneren kunne jobbe vederlagsfritt og få dekket materialer og brenning. I tillegg får kunstneren en leilighet til disposisjon. I år er stipendet på kr 50.000.

Vi har gleden av å gratulere Mingshu Li med Porsgrunns porselensstipend 2022!

Vi gratulerer Mingshu Li med årets stipend.
Vi gratulerer Mingshu Li med årets stipend.

I sin begrunnelse formulerer juryen følgende:
Juryen har valgt å gi årets porselensstipend til Mingshu Li. Mingshu Li er fra Kina og har bodd i Norge siden hun kom hit for å ta sin master ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2018. Hun er en ung nyetablert kunstner som er genuint interessert i porselen. Hennes skulpturelle arbeider viser et lovende kunstnerskap og en tilnærming til materialet som er lekent, interessant og inspirerende, og utført på et høyt teknisk nivå. Mingshu Li markerer seg godt i kunstsammenheng og dette er et kunstnerskap som juryen ønsker å løfte ved å gi henne denne unike muligheten til en fordypning i materialet porselen, i en historisk kontekst med Porsgrund porselensfabrikk og Porsgrund porselensmuseum som tilgjengelig kilde.

Mingshu Li har Bachelor in Ceramic Art and Design fra Guangzhou Academy of Fine, Kina og hun har Master i medium og material basert kunst fra Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunst og håndverk.

De fleste av arbeidene til Mingshu Li er skulpturer eller installasjoner, som hun modellerer til presise organiske former ved å benytte pølseteknikk eller ved bruk av en leire-ekstruder. Hulrommet er sentralt, og alle arbeidene viser en oss betydningen av det tomme rommet der luften er. Hulrommet lager en dialog mellom innsiden og utsiden og har like mye betydning som en solid masse. Hulrommet i henne arbeider spiller en lignende betydning som pausene gjør i musikken. Form og tekstur uttrykker umiddelbare følelser og intensjonen er å formidle arbeider som kan gi ro og som virker kontemplative. Mingshu lager også funksjonell keramikk som kopper og fat, og som er laget på samme måte som skulpturene og som gjenspeiler hennes sterke formsans. Hennes arbeider er inspirert av omgivelsene fra hennes hverdag i Oslo.

Velkommen til Porsgrunn
Porsgrunn kommune og Kunsthall Grenland gratulerer så mye med stipendet og ønsker Mingshu Li hjertelig velkommen til kunstneropphold i Porsgrunn i 2023.

Les mer om Porsgrunns porselensstipend

Besøk hjemmesiden til Mingshu Li

Til toppen