Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Porsgrunn bibliotek

Porsgrunn bibliotek ligger sentralt i Porsgrunn sentrum, i Rådhusgata ved siden av rådhuset.

Plakat Bjørg Vik dageneBjørg Vik Dagene

Fredag 2. - og lørdag 3.oktober arrangeres Bjørg Vik-dagene for første gang. Fredag braker det løs med åpning og velkomsttale av Torbjørn Røe Isaksen. Deretter følger utdeling av Bjørg Vik-prisen, før du kan bli med på en hel rekke av litteraturarrangementer her på biblioteket og andre steder i byen. Les programmet her

Bilde fra Bokpraten

Bokpraten

Hver torsdag kl. 12  er du velkommen til en litterær halvtime der bibliotekets ansatte tar deg med på en reise i bøker som gleder og utfordrer. Kom innom da vel!  Les mer her

 

Logo for Verdensdagen for psykisk helseFra skam til stolthet

Lørdag 10. oktober kl. 14: Fra skam til stolthet. Foredrag ved Hilde Dalen. Gratis entré! Enkel servering. Arrangører: Frivilligsentralen, Porsgrunn kommune og Mental  helse.

 

Bilde av Julien BourelleThe social guidebook to Norway

OBS ny dato: Tirsdag 13. oktober kl 18 kommer Julien Bourelle for å snakke om boka The social guidebook til Norway. Kanadiske Julien Bourelle kom til Norge for fem år siden for å være med på et forskningsprosjekt ved NTNU i Trondheim. Han har skrevet denne humoristiske boken for å hjelpe utlendinger med å forstå nordmenn.
Gratis entre. Velkommen!

 

Bilde av Thorvald SteenBokbad med Thorvald Steen

Det usynlige biblioteket er en eksistensiell og inspirert roman som går til kjernen av menneskelig erfaring – hvem er vi i krig, i kjærlighet, i livets siste dager?

Denne spennende beretningen er innfallsvinkelen til kveldens bokbad med Thorvald Steen. Han er en av Norges mest internasjonale forfattere, oversatt til over 20 språk. Bademester er Porsgrunns kultursjef Gina Winje. 

                            Onsdag 14. oktober kl. 19. Entre kr. 50,- Velkommen!

 

Bilde av Simon StrangerSimon Stranger på Bokpraten

Torsdag 15. oktober kl 12 kommer forfatter Simon Stranger på Bokpraten. Han er aktuell med Det som en gang var jord  - en roman om Mikael og hans lille familie som lever under okkupasjon. Mikael jobber i det skjulte med å grave en tunnel ut av byen for å skaffe forsyninger - samtidig lider parforholdet under den fortvilte situasjonen. Kan kjærligheten reddes? Gratis entre. Velkommen! Les mer om Simon Stranger her

Pakat for Vi har ni livFamilieforestilling

Lørdag 17. oktober kl. 12 kommer Veronica Salinas og Maria Orieta med forestillingen Vi har 9 liv. Dette er en konsertforestilling for hele familien med sang, gitar og fortelling. Gratis entre. Velkommen! Les mer

Bilde av biblioteket

Vi starter opp skrivesirkel

Mandag 21. september kl. 17-19 starter vi skrivesirkel for deg som skriver enten bare for seg selv og skrivebordskuffen, eller om du har håp om publisering eller allerede har publiseringserfaring.  Meld deg på til Mari Honningdal på tlf. 35547172 eller e-post mari.honningdal@porsgrunn.kommune.no. Les mer

PD har skrevet en artikkel om skrivesirkelen

 

Digitalt tilbud

Er du mye på nettbrett og mobil? Da er det tre apper som kan være lurt å vite om. Bibliofil-appen gjør det lett å finne frem til bibliotekets tjenester, oversikt over egne lån, fornying og reservering og søk, les mer her.
eBokBib gir deg muligheten til å laste ned e-bøker via nettbrett og mobil, les mer om e-boktilbudet her.
Reisebiblioteket er en annen app som lar deg oppdage reiseguider, filmer, romaner og kulturhistoriske bøker om byer og land over hele kloden – Norge inkludert som er på ditt bibliotek.

 

Porsgrunn biblioteks logoSosiale medier

Porsgrunn bibliotek er på Facebook, Instagram og Twitter, følg oss gjerne for ukentlig boktips og andre morsomheter! Porsgrunn filmamatører har laget film om oss! "Et yrende liv" er tittelen, og her presenteres bibliotekets mange aktiviteter. Tusen takk til filmamatørene for den flotte filmen som kan ses her.

 

 

Bokbad
med Thorvald Steen

Onsdag 14. oktober kl 19

Det usynlige biblioteket er en eksistensiell og inspirert roman som går til kjernen av menneskelig erfaring – hvem er vi i krig, i kjærlighet, i livets siste dager?

Denne spennende beretningen er innfallsvinkelen til bokbadet med Thorvald Steen. Han er en av Norges mest internasjonale forfattere, oversatt til over 20 språk. Bademester er Porsgrunns kultursjef Gina Winje.

Entre kr. 50,- Velkommen! 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Skriv ut