Vant penger i Kystlotteriet

Innhold

Porsgrunn FSK speidergruppe (11-16 år) vant 8 500 kroner i Kystlotteriet. Søppelplukking ved Frierstranda kvalifiserte dem til å være med i trekningen.

Hele 6 sekker hadde Porsgrunn Frikirke sine speidere klart å fylle i løpet av 1,5 time.  

Pengepremie, blomster og gratulasjoner ble delt ut av ordfører Robin Kåss og miljørådgiver Yngvil Holt. De takket samtidig speidergruppen for den fine innsatsen de gjør for miljøet.

Kystlotteriet, som Porsgrunn kommune er med på, tar sikte på å rydde kystlinja for marin forsøpling ved hjelp av lokalbefolkningen, foreninger og lag.

Det skal motivere folk til å rydde søppel i skjærgården ved hjelp av premiering. På denne måten ønsker Kystlotteriet å øke bevisstheten rundt marin forsøpling, og å tilby folk en mulighet til å gjøre en innsats for miljøet gjennom noe som minner litt om en skattejakt.

Kystlotteriet sin dugnad pågår i perioden mars – november. Man deltar ved å hente Kystlotteriets egne sekker og lodd. Sekkene fylles med søppel som blir plukket langs kysten. Loddene blir festet på sekkene. Skjærgårdstjenesten henter sekkene og sørger for forsvarlig avhending av avfallet.

På bildet: Ordfører Robin Kåss, miljørådgiver Yngvild Holt, speider Celine Samuelsberg, enhetsassistent i tropp Christoffer Stavnes og enhetsassistent i tropp Håvard Nybøe.
Til toppen