Resultatene fra Barnas rådhusmøte 2020

I dag ble Barnas rådhusmøte gjennomført digitalt på Teams. Totalt 270 000 kroner ble fordelt mellom alle barne- og ungdomsskolene i kommunen.

Pengene skal brukes til tiltak på skolen eller i nærmiljøet.

Slik ble potten på 270 000 kroner fordelt mellom skolene:

• Brevik oppvekstsenter: 5 000 kr til grillrist
  • Bergsbygda Montessoriskole: 17 750 kr til zipline og slenghusker
  • Brattås skole: 8 000 kr til nye lekeapparater
  • Heistad skole, barnetrinnet: 8 000 kr til lekekasser med innhold og 15 000 kr til treningsbenk på Regnbuen
  • Heistad skole, ungdomstrinnet: 20 000 kr til vanndispenser
  • Borge skole: 17 000 kr til sykkelbane
  • Grønli skole: 10 000 kr til husker
  • Myrene skole: 10 000 kr til vedlikehold og reparasjon av ballbinge
  • Kjølnes ungdomsskole: 17 000 kr til ballbinge
  • Klevstrand skole: 15 000 kr til skolefane
  • Sandøya Montessoriskole: 7 000 kr til drivhus og 5 000 kr til nett rundt ballbinge
  • Stridsklev barneskole: 12 000 kr til tarzanløype
  • Stridsklev ungdomsskole: 15 000 kr til benker ute
  • Vestsiden skole, barnetrinnet: 8 000 kr til fotballmål
  • Vestsiden skole, ungdomstrinnet: 25 500 kr til bordtennisbord ute
  • International School Telemark: 9 000 kr til bøker på biblioteket
  • Langangen skole: 7 000 kr til ulike baller/uteleker
  • Telemark Toppidrett Ungdomsskole: 9 000 kr til bordtennisbord og basketballkurv
  • Tveten barneskole: 17 750 kr til stige og sklie i tarzanløypa
  • Tveten ungdomsskole: 12 000 kr til utlånssykler og hjelmer

Et annerledes møte

Barnas rådhusmøte arrangeres normalt i mai. I år ble møtet utsatt på grunn av koronapandemien. For å kunne gjennomføre årets møte, måtte dette gjøres digitalt. Elever, politikere, arrangører og ordfører logget seg på møtet fra henholdsvis skolen, hjemmekontor eller arbeidssted.

Det 29. rådhusmøtet ble derfor annerledes enn det vi er vant til.  Men med elevenes gode trening i bruk av digitale verktøy, blant annet gjennom perioden med hjemmeskole, gikk det veldig greit.

Opplevelsen av å være på rådhuset og i bystyresalen kunne det dessverre ikke kompensere for, men øvelsen i det å skulle legge frem et ønske og jobbe for å få mest mulig penger til formålet ble som tidligere.

Spørsmålsrunde

Elevene hadde også mulighet til å spørre kommunen om ting de lurer på. Her ble det spurt om trafikksikker skolevei, forskjøvet skoletid, vedlikehold av garderober, ødelagte ting i skolegården og svømmehallen på Heistad. Politikere og administrasjonen svarte på spørsmålene.

Deltakere på møtet

Det var ordfører Robin Kåss som inviterte til møtet. Han var også både vert og veileder i siste delen av forhandlingene. På Rådhusmøtet stilte elevrådsrepresentanter fra 7. og 10. trinn.

Det er Kristin Nilsen, rådgiver for Oppvekst, som hadde ansvaret for organisering og gjennomføring. Hun fikk god hjelp med det tekniske av Rune Melgård som er rådgiver Oppvekst.

Kalle Hermansen representerte Ungdomsrådet.

Politikerne som veiledet elevene under den første delen av forhandlingene var Anne Karin Alseth Hansen (H), Anne Kristine Grøtting (Sp), Anders Rambekk (KrF), Lillian Elise Esborg Bergane (Ap) og Pål Berby (Rødt).

De to elevene ved Brattås skole fulgte møtet fra skolen sin. Brattås skole forhandlet seg frem til 8 000 kr. Pengene skal gå til nye lekeapparater.