Råd til befolkningen i forbindelse med Corona-virus

Porsgrunn kommune følger nøye med på utviklingen knyttet til situasjonen med Coronaviruset og får jevnlig informasjon fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

Det er per i dag ikke registrert smittede i Norge, og det er fortsatt usikkerhet om smittsomhet og alvorlighetsgrad av sykdommen. Foreløpig ser det ut til at de fleste ikke blir sykere enn en vanlig influensa. Vi må regne det som sannsynlig at det også vil bli registrert smittede personer i Norge.

Hovedfokus nå er forebyggende tiltak for å forhindre smittespredning. Det er særlig viktig med informasjon der det er mange reisende.

Personer som har vært i Kina og får luftveissymptomer innen de første to ukene etter hjemkomst bes ta kontakt med fastlege eller legevakt på telefon for nærmere avtale om oppfølging.

Vi vil for øvrig minne alle om enkle forholdsregler for å forebygge at man blir smittet, eller hvis man er syk unngå å smitte andre. Disse rådene er nyttige også for å forebygge spredning av vanlig forkjølelse og influensa.

For befolkningen generelt er god hygiene viktig og særlig grundig håndvask, spesielt når du har vært ute blant folk. Desinfeksjon av hender med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig, for eksempel på reise.

Unngå å hoste eller nyse ut i luften hvis du er forkjølt. Bruk et papirlommetørkle eller til nød albukroken.

Du finner oppdatert informasjon og råd på disse nettsidene:

Helsedirektoratet.no

Folkehelseinstituttet.no