Ønsker at flere menn tar fagbrev som helsefagarbeider

Innhold

Porsgrunn kommune er med i det nasjonale rekrutteringsprogrammet Menn i helse. Arbeidssøkende menn mellom 25 og 55 år tilbys et utdanningsløp frem mot fagbrev som helsefagarbeider.

Nytt kull skal nå startes opp og vi søker etter nye menn som er mann nok til å vise omsorg og til ta en utfordring.

Menn i helse er et komprimert og forutsigbart utdanningsløp til fagbrev i helsearbeiderfaget. Dette er et samarbeid mellom kommune, NAV, fylkeskommune, KS og Helsedirektoratet.

Deltagerne får tittelen helserekrutt. Dette er arbeidssøkende menn mellom 25-55 år, som er registrert hos NAV. Helserekruttene veksler i utdanningsperioden mellom å motta ytelser fra NAV og lønn fra kommunen.

Utdanningsløpet er på cirka 2,5 år, sammenlignet med den ordinære utdanningsmodellen som er to år skole og to år i lærlingtid.

Stort behov

Norge har et stort behov for utdannet helsepersonell og jobbmulighetene er svært gode. Så langt har over 800 menn tatt fagbrevet via Menn i helse. 92 prosent som har tatt fagbrev har fått en relevant jobb innen helsesektoren.

Inne på statsbudsjettet

Regjeringen har bestemt å videreføre Menn i helse-satsingen over hele landet, med 19,4 millioner kroner på statsbudsjettet for 2023.

Dette er med på å sikre at Porsgrunn får en ny Menn i helse-klasse.

Menn i helse er av regjeringen ansett som en av de mest vellykkede satsningene på rekruttering av menn til helsesektoren.

Kjenner du noen som fortjener muligheten eller er du kanskje vår neste mann? Grip muligheten!

Ta kontakt med din veileder i NAV ved ditt NAV-kontor.

Sjekk ut Menn i helse sin hjemmeside her: www.mennihelse.no

Menn I Helse 1500
Til toppen