Hvite Busser får 2 millioner av Kunnskapsdepartementet

Innhold

- Dette er et veldig godt skulderklapp - mer enn bare heiarop, sa daglig leder Ole Johnny Hansen, da nyheten ble kjent i dag.

Ordfører Robin Kåss, varaordfører Anne Kristine Grøtting og gruppeleder i KrF Håkon Stornes tok turen ned til Hvite Busser for å gratulere. Med seg hadde de blomster og gode ord.

- Hvite Busser er en viktig virksomhet i byen vår, og vi er veldig glade for at de blir sett på denne måten av regjeringen, sa ordfører Robin Kåss.

Hvite Busser og Aktive Fredsreiser har falt utenfor den generelle kompensasjonsordningen for næringslivet (NFD). Derfor foreslår denne regjeringen en engangsbevilgning på 2 millioner kroner til hver av dem.

Regjeringen sier at de gjør dette tiltaket på kunnskapsfeltet gjør for å styrke arbeidet mot høyreekstremisme og for menneskerettigheter og demokratisk medborgerskap i revidert nasjonalbudsjett. Blant annet kommer denne engangsbevilgningen til Hvite busser og Aktive fredsreiser.

- Arbeidet mot høyreekstremisme og for demokratiske verdier er kanskje viktigere enn på lenge. Det er viktig i det små og hverdagslige, for å motkjempe hverdagsrasisme og diskriminering. Og det er viktig i det store geopolitiske bildet, der vi ser en urolig og spent situasjon i Europa og verden, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

 -  For å forstå vår samtid, må vi kjenne vår historie. Og nettopp dette gjør Aktive Fredsreiser og Hvite Busser et viktig arbeid for. De bidrar til at spesielt barn og unge kan forstå mer av historien. Derfor er jeg glad for at vi kan støtte deres arbeid med 2 millioner kroner hver, sier Brenna.

Hvite busser forteller at de nå kan gjennomføre prosjekter de har måttet sette på vent på grunn av pandemien. De ser også på bevilgningen som en annerkjennelse av det de gjør.

Hvite Busser 770
Til toppen