Hjemmepåske - tips til aktiviteter

Innhold

Denne påsken blir ikke som andre påsker. Det er likevel noen aktiviteter som kan gjennomføres. Her får du tips til noe av det du kan gjøre.

Bildet: Å male påskeegg er en aktivitet som passer for alle. Her er det bare å bruke fantasien og male i vei.

Biblioteket på nett

Digitale bibliotektjenester er samlet på nettsiden Karanteket.no

Her får du blant annet tilgang til e-bøker, filmer via «Filmbib» aviser og tidsskrifter via «Pressreader» og bildebøker. Nå kan du også opprette nasjonalt lånekort digitalt!

Ut på tur i nærområdet

Nettsiden Ut.no har mange tips til turer i hele Norge. Søk opp Porsgrunn og finn turtips i eget nærområde. Se nettsiden https://ut.no/ eller last ned appen.
For nærturer i de enkelte kommuner se Den Norske Turistforening Telemark sin oversikt over nærturer

Toppturer i Grenland

Ti-topperen er for turinteresserte i alle aldre med hovedvekt på toppturer i Grenland. Det byr på et varierende utvalg av toppområder, både gjennom ulike geografiske beliggenheter og gjennom ulike natur- og kulturlandskaplige særpreg.  Mange av toppene er blant de største og fineste av utsiktsstedene i Grenland, og byr på et rikt og variert innhold av naturopplevelser. Se info på https://www.titoppern.no/

Porselensvandring i Porsgrunn

Telemark museum og Porselensmuseet har utviklet en app med guidet skulpturvandring i byen. Ruten har bilder og informasjon om flere av porselensinstallasjonene du passerer. Last ned appen «Porselensmuseet» og du er klar for kunstvandringen.

Stolpejakten

Aktiviteten er en «by-orientering» med poster i sentrum, boligområder og nærterrenget rundt omkring i Porsgrunn. Dette er en fin aktivitet for hele familien og en god mulighet til å bli bedre kjent i hele byen. Last ned app-en «Stolpejakten» på din mobil og sett i gang. Det er Porsgrunn Orienteringslag som er ansvarlig for Stolpejakten. For mer info se http://porsgrunnol.no/stolpejakt/

Tur-orientering

Dette kombinerer gode naturopplevelser med fysisk aktivitet og hjernetrim, noe som gir det godt humør, god helse og mye glede! Inneholder poster inndelt i fire nivåer. TurOrientering er et tilbud som er tilgjengelig hele døgnet, hele sesongen. Se mer informasjon og registrer deg på https://turorientering.no/ TurOrientering kan også lastes ned som app til din mobiltelfon. 

Pokemon-jakt

Pokémon Go er et mobilspill der en skal fange virtuelle monstre med en smarttelefon i den virkelige verden. Spillet er stedbasert, det vil si avhengig av mobilens geografiske plassering, og bruker utvidet virkelighet som blander informasjon fra den fysiske verden med ulike virtuelle effekter. Last ned spillet til din mobil og du er i gang!

Geocaching

Digital skattejakt for hele familien. Det kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt "cacher". I noen av cachene finnes skatter du kan bytte til deg. Eller kanskje finner du en «travel-bug» som reiser rundt? Geocaching er en internasjonal aktivitet. Cachene er plassert ut over store deler av verden. Informasjon om alle cachene finnes på geocaching.com. Det er lagt ut 5145 geocacher i Porsgrunnsområdet. For å komme i gang oppretter du en gratis geocaching-konto og laster ned den offisielle Geocaching®-appen eller bruker en GPS-enhet. 

Uteaktiviteter med barna

Turistforeningen har laget en oversikt med ideer til ting man kan gjøre sammen med barna. Sjekk ut Den Norske Turistforenings artikkel om utelek.

Digitale scener

Savner du konserter og musikkopplevelser? Det finnes flere digitale arrangementer.

Sjekk ut noen av disse sidene:

Museum på nett

Besøk internasjonale kunstmuseer fra sofaen. Du finner blant annet en oversikt på Google Arts & Culture https://artsandculture.google.com/partner?hl=en.

Flere norske museer har også digital formidling av sine utstillinger og temaområder. Se nettsiden til det enkelte museum.

DigitaltMuseum har du tilgang til mer enn fem millioner objekter fra over 250 museer og samlinger i Norge og Sverige. Du kan utforske, dele og ha dialog om kunst- og kulturarv. Se https://digitaltmuseum.no/

Til toppen