Har du fått melding på Smittestopp-appen?

Innhold

Flere porsgrunnsfolk har fått varsel på Smittestopp-appen i det siste. Når du får melding om at du har vært i nærheten av en smittet, må du selv bestille tid til test.

Smittestopp er en app fra Folkehelseinstituttet (FHI), som skal bidra til å forhindre at koronaviruset sprer seg i samfunnet. Den er helt frivillig å bruke, og tar vare på ditt personvern. Ingen får greie på hvem som varsler, eller hvem som blir varslet.

Opplysninger som blir sendt ut fra telefoner du har vært i nærheten av, blir lagret sikkert og kun på din egen telefon. Det betyr at ingen andre app-brukere eller myndigheter har tilgang til opplysninger om hvem du har vært i nærheten av, eller hvem du er. Det betyr også at smittesporerne i kommunen ikke vet hvem meldingene er sendt til.

Den som har testet positivt og har varslet via appen, vet heller ikke nødvendigvis hvem du er, og har derfor kanskje ikke oppgitt deg som nærkontakt.

Du vil bli oppfordret til å teste deg, men vil ikke bli satt i karantene gjennom appen. Du bør teste deg, og holde deg hjemme til du har fått resultatet fra testen.

Det er derfor viktig at du selv ringer for å bestille time til test. Time bestiller du på 35 54 78 00 Les mer om når telefonen er betjent her 

Har du ikke lastet ned Smittestopp-appen ennå?
Les mer om Smittestopp her

Til toppen