De første flyktningene fra Ukraina ønskes velkommen til Porsgrunn

100-150 Ukrainske flyktninger er ventet til Porsgrunn søndag kveld. Flyktningene kommer fra flyktningmottaket i Råde, og skal innkvarteres i hybelhotellet på Herøya.

Det er stiftelsen Sana som har ansvaret for akuttinnkvarteringen. På vegne av Utlendingsdirektoratet (UDI) skal de sørge for husrom og mat.

Porsgrunn kommune forbereder seg på å levere vertskommunetjenester innen helse, tolk, opplæring/skole, samt barnevern ved behov.

I tillegg er frivilligheten mobilisert. Porsgrunn Røde Kors skal koordinere hjelpearbeidet, og kommer til å gi beskjed om hvordan lokalbefolkningen eventuelt kan bidra. De kommer tilbake med mer informasjon om det.

Flyktningene består hovedsakelig av kvinner, barn og noen eldre.

- Det brutale angrepet på Ukraina har gjort inntrykk på alle i Porsgrunn. Vi er glade for at vi kan bidra til å hjelpe menneskene som nå er på flukt. Dette er en situasjon i Europa vi ikke har opplevd siden andre verdenskrig, og derfor må alle bidra, sier ordfører Robin Kåss.

- Kommunen har forberedt seg på å hjelpe flyktninger og jeg har senest i dag vært i møte med UDI og fått god informasjon, forteller han.