Biblioteket har fått et eget ungdomsrom

Innhold

Ungdomsrommet, som enda ikke har fått et navn, har offisiell åpning onsdag 17.11. kl. 15.30. Da kommer kongen (av Gulset).

Stand-up komiker Kongen av Gulset, Jonis Josef, får hjelp til åpningen av Ungdomsrådet og ordfører Robin Kåss.  

Rommet er bygget i samarbeid med Nasjonalbiblioteket, Sparebankstiftelsen, ungdomsrådet i Porsgrunn kommune, elever fra en designklasse ved Porsgrunn videregående skole, faste ungdomslesere i biblioteket og Norske tog.

Rommet er til å henge, skravle, lese, gjøre lekser, spille analogt eller på medbrakt skjerm, oppleve kunst, gå på arrangementer, lage arrangementer, tegne, lære, skape og bestemme selv.  Foto: Marcus Patai
Rommet er til å henge, skravle, lese, gjøre lekser, spille analogt eller på medbrakt skjerm, oppleve kunst, gå på arrangementer, lage arrangementer, tegne, lære, skape og bestemme selv. Foto: Marcus Patai

Til åpningen har vi invitert ungdommer fra både ungdomsskoler og videregående skole. Alle ungdommer, i alle aldre, er selvfølgelig velkomne.

Toginspirerte sittegrupper Foto: Marcus Patai
Toginspirerte sittegrupper Foto: Marcus Patai

Aldersgrense
Du har adgang fra første dag på ungdomsskolen til siste dag på videregående (men ikke etter at du har fylt 20 år).

Dette inneholder rommet
Rommet kan by på en togkupé, en hems, en dinerbås, en sofakrok, en skolestuekrok og en scene. Alt sammen på rundt 50 kvm.

Her kan ungdommene finne bøker, brettspill, puslespill, kortstokker, kunst og analoge interaktive invitasjoner.

Til toppen