Besøk ved sykehjem i Porsgrunn

ALLE SYKEHJEMMENE ER I HOVEDSAK FORTSATT STENGT FOR BESØKENDE

Det har vært mye nytt å forholde seg til i det siste. Korona-viruset har gitt oss regler og restriksjoner vi aldri har tenkt på før. Det er spesielt viktig å følge instruksene med tanke på sårbare grupper som de eldre på sykehjem. Vi skjønner godt at pårørende blir fortvilet over ikke å kunne besøke de eldre så ofte en vil og hvor en vil, men vi håper alle skjønner at dette er det beste for beboerne.

Sykehjemmene er fortsatt stengt for besøkende, men det er mulig å besøke beboere utendørs. Inntil ny veileder fra myndighetene er skrevet, har vi satt noen regler som gjelder for oss her i Porsgrunn og som er godkjent av kommuneoverlegen.

Regler ved besøk:

• Dere må avtale på forhånd. Ring avdelingen og bli enige om tidspunkt.
  • Besøket må foregå UTE.
  • Følg de vanlige smittevernreglene fra FHI, bl.a:
    • Hold en meters avstand
    • Ikke berør hverandre
    • Host – nys i armkroken
    • Hold deg hjemme hvis du er syk
    • Vask og sprit hendene ofte
  • Det skal kun være inntil TO besøkende pr. visitt
  • Besøket kan vare i ca. 30 minutter
  • Det er ikke anledning til å ta med mat eller drikke
  • Ansatte må kunne se dere ved besøket
  • Det er institusjonen som avgjør hvilke beboere som kan motta besøk utfra funksjonsnivå og vurdering av om beboer kan etterleve smittevernreglene
  • Det er egne regler for pårørende til beboere som er i livets siste fase

Dette kan virke strengt, men det er avgjørende. Vi har vært heldige med få smittede så langt i Porsgrunn og det kan nettopp være fordi vi har vært nøye. Vi håper dere ser verdien av å følge våre regler. Hvis instruksene ikke overholdes, må vi inndra muligheten for besøk. Det er viktig at vi drar lasset sammen. Så håper vi på normale tilstander om ikke alt for lenge.

Med vennlig hilsen sykehjemmene i Porsgrunn kommune