Advarsel om svindelforsøk i forbindelse med vaksinering

Politiet, Statsforvalteren (tidligere Fylkesmannen) og kommuneoverlegene har bedt alle kommuner om å advare om svindelforsøk i forbindelse med vaksinering.

Kriminelle ringer opp innbyggere og tilbyr vaksineavtale, og ber deretter om kontonummer og personlige opplysninger.

Det er ikke egenandel på koronavaksinen. Vaksinen er alltid gratis. Dersom du får tilbud om vaksine mot et forhåndsgebyr, kan du regne det som svindelforsøk.

Ikke takk ja til koronavaksine mot forhåndsbetaling. Ikke oppgi bankkortdetaljer eller helseopplysninger til noen som tilbyr vaksinasjon mot forhåndsbetaling.

I Porsgrunn blir man oppringt for å avtale time. Det er per i dag kun innbyggere på 75 år og eldre som blir oppringt av vaksineteamet i kommunen. Vaksineteamet spør kun om fødselsdato. Vi vil aldri be om kontonummer eller andre lignende opplysninger.