Åpner bysykkelsesongen

Innhold

Som den første byen i Norge kunne Porsgrunn i 2018 tilby reklamefinansierte elektriske bysykler til sine beboere. Både 2018 og 2019 viste at ordningen er svært populær, og 19. mai åpner en ny bysykkelsesong i Porsgrunn.

Stativene er i år utstyrt med informasjon til brukerne om hvordan de skal oppføre seg, og hvilke hensyn de må ta for ikke å bidra til smittespredning.

- Vi er trygge på at dette går bra, og reglene er de samme som vi har ellers i Norge om dagen. Vaske hender grundig før og etter bruk, alternativt benytte desinfeksjonsmiddel med alkohol. Holde avstand og ikke benytte ordningen hvis man er syk, fortsetter Bonafede.

- Systemet inneholder 20 elsykler.  I forkant av årets sesong har vi også utviklet en ny App - Otto. Denne er enda enklere å bruke en den forrige, så nå håper vi forholdene ligger til rette for en rekordsesong, avslutter Bonafede.

Syklene er plassert i rådhuskvartalet - mellom Servicesenteret, biblioteket og rådhuset. Det har den siste tiden vært mye hærverk på syklene og vi ser oss nødt for å stramme inn. Tilbudet holdes stengt i tidsrommet kl. 22.00 til 06.00

På kommunens Servicesenter er de behjelpelige både med bruk av App og andre praktiske ting i forhold til utlån. Dette innenfor kontorets åpningstider.

For å låne elsyklene må du laste ned en App
Til toppen