'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Viltforvaltning

Viltnemnda i Porsgrunn:

Leder: Sverre Siljan tlf: 456 14 772

Ved skadet vilt ta kontakt med en av følgende personer:

Navn

Bosted

tlf.

     

Thor-Sverre Sigurdsen

Langangen

992 46 919

     

Sigurd L. Sigurdsen

Langangen

916 39 506

     

Hilde Bø

Borgåsen

990 34 216

     

Nils-Petter Ødegaard

Flakvarp/Vold

958 32 057

     

Eigil Movik

Eidanger

996 91 083

     

Brian Myhre

Rønningen

992 81 821

     


Trond Indrebø på landbrukskontoret i Skien er kommunens ansvarlige for viltforvaltning, tlf 35589023 eller 48186593.

Felling av vilt som gjør skade

Kommunen kan i visse tilfeller gi fellingstillatelse på vilt utenom ordinær jakttid for å avverge skade.   Naturmangfoldloven § 18 og Forskrift om felling av viltarter som gjør skade.

Grevling

Kommunen får henvendelser særlig på våren og høsten angående grevling. Mange synes grevlingen er fascinerende, men noen er engstelige. Grevlingen går ofte "i sine egne tanker" og er litt uoppmerksom. Ved å klappe i hendene eller rope forsvinner den raskt.

Når den er på jakt etter mat kan den gjøre skade på plenen. Dette gjelder særlig når den graver etter oldenborrelarver. Grevlingen kan også gjøre nytte for seg ved at den spiser den såkalte "mordersneglen". Selv om grevlingen er et rovdyr, er den som regel ikke noe farlig for voksne, barn, katter og hunder.

Felling av grevling kan gjøres hele året hvis den gjør skade av vesentlig økonomisk betydning, etter forskrift om felling av viltarter. Imidlertid er dette sjelden.

Det er en del tiltak du kan gjøre for å få grevlingen til å finne andre steder å være. Se vedlegget  «Grevling i hagen».

For å unngå at mordyr felles og ungene blir alene, vil kommunen være restriktiv med å gi skadefellinger.

Eventuell søknad om skadefelling kan sendes trond.indrebo@skien.kommune.no

Ansvarlig: Trond Indrebø, tlf. 35 58 90 23

Måker - måkeunger i byen

Kommunen får henvendelser om plagsomme måker. Det er særlig når måkeunger ramler ned fra hustak. Foreldrene vil da forsøke å skremme bort folk og oppleves i den sammenheng som aggresive.
Fiskemåke har gått kraftig tilbake i antall og er klassifisert som «nær truet». Det er derfor en høy terskel for å innvilge skadefelling. I henhold til skadefellingsforskriften, kan fiskemåke felles hele året uten særskilt tillatelse hvis den gjør skade av vesentlig økonomisk betydning. Det er sjelden at vilkåret om vesentlig økonomisk skade er til stede.  Er det ikke vesentlig økonomisk skade, må du søke kommunen om skadefelling eller punktering eller fjerning av egg.  Et krav er at det er forsøkt ulike tiltak for å unngå problemet. Se Takhekkende måker - infoskriv.pdf. Hvis det er helsemessige begrunnelser vil søknaden også bli vurdert av Miljørettet helsevern.

Søknad om skadefelling kan sendes: trond.indrebo@skien.kommune.no
Ansvarlig: Trond Indrebø, tlf. 35 58 90 23

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut