Kulturprisen til Tittei

John Fredrik «Tittei» Fosse ble tildelt Porsgrunn kommunes kulturpris for 2013. Denne fikk han blant annet for sin iherdige innsats for Breviksrevyen, Breviks Olympiske Komite og for at han har brukt sin fritid til det beste for Brevik.

John Fredrik «Tittei» Fosse Foto: Marie Stulen GranlyDet var varaordfører Erik Bystrøm som delte ut prisen på 25 000 kroner.

På prisvinnerens merittliste ble det nevnt:

• Startet opp Breviksrevyen
  • Startet opp Brevik Olympiske Komite (BOK)
  • Hadde ideen til og ansvar for at NM i Isfiske ble arrangert
  • Hadde ideen til og ansvar for seiltokt med Statsråd Lehmkuhl
  • Hadde ideen og ansvar for å reise en OL-bauta i Brevik
  • Ansvarlig for gjennomføring av Prøve-OL i 1997 med 12 tidligere Olympiske mestere tilstede

I juryens begrunnelse heter det:
«Tittei var den som hadde ideen til og var ansvarlig for gjennomføring av Vinter-OL i Brevik. Han har siden Brevik Olympiske komite ble etablert i 1995 vært president i foreningen.

Vinter-OL i februar i 2012 ble en kjempesuksess. 16 000 mennesker var å tilstede under arrangementet.

Tittei har fra starten av hatt jevnlig kontakt med IOC medlem Gerhard Heiberg som har vært med “på laget” hele tiden, og sammen planla de Vinter-OL i 2012.

Til dette OL klarte Tittei å samle 22 tidligere OL og VM vinnere, både norske og utenlandske. Oddvar Brå var den som tente Ol ilden.»

Gavmild organisasjon
Bystrøm fortalte at utnevnelsen la vekt på at Brevik Olympiske Komite i løpet av disse årene har delt ut 4 millioner kroner til lag/foreninger/institusjoner i Grenland.

Et stort hjerte for andre
Prisvinnerens store hjerte for de som trenger hjelp ble også trukket frem.

Varaordfører Erik Bystrøm Foto: Marie Stulen GranlyHer kan nevnes:

• Sommerleir for kreftsyke barn
  • Reise/opphold samt deltagelse for barn fra krigsherjede land til Norway Cup i Oslo
  • Utbygging av Gartnerløkka dagsenter
  • Utbygging av Margrethes Fritidssenter i Brevik

Har satt Brevik på kartet
- Tittei har med sin innstas sørget for at Brevik er blitt en enda bedre plass å bo. Brevik er blitt bedre kjent og han har også sørget for at det som virker umulig andre steder, er mulig i Brevik, avsluttet Bystrøm.