Åpnet nytt fortau langs Setrevegen i Brevik

Ordfører Robin Kåss fikk hjelp av barn i Brevik barnehage da han skulle foreta den offisielle åpningen nytt fortau langs Setrevegen i dag. Både representanter fra Brevik Vel, beboere på strekningen og barnehagen hadde møtt opp for å markere det positive tiltaket.

Setrevegen er innfartsveien til Brevik nordfra Rv35. Den er smal og med bolighus på begge sider av veien. Det nye fortauet strekker seg fra Norcem til bakken ved Sjøloftet.

Høy fart på strekningen har vært et problem. Med fortau blir vegen smalere. Det fører til at bilistene må holde lavere fart.

Fortauet er 700 meter langt, 1,7 meter bredt og har en prislapp på 1,1 millioner kroner.

Utvalg for miljø og byutvikling bevilget 500 000 kr til tiltaket i fjor høst (kommunale og fylkeskommunale trafikksikkerhetsmidler). I tillegg har vi fått 600 000 kr i belønningsmidler fra staten.