'''
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Spør oss direkte!

Via nettprat eller sms.

Start nettprat »

Slik får du bombrikke

Mandag 3. oktober startet bompengeordningen i Grenland.

Bomstasjonene er automatiske. Det er ingen myntmaskin eller manuell betaling. Du skal kjøre rett igjennom uten å stoppe.  Innkrevingen skjer i en kjøreretning, hele døgnet.

Fordeler ved å bruke AutoPASS-brikke i Grenland:

  • 10 prosent rabatt for kjøretøyer 
  • Det betales for kun én bompassering per time uansett hvor mange bommer du kjører gjennom (uten brikke betaler du for hver enkelt passering)
  • Lette kjøretøy betaler for maksimum 60 bompasseringer per måned, utover dette kjører man gratis
  • Elbiler og Hydrogenbilder med HY-skilt kjører gratis (må registreres hos bombrikkeselskapet)
  • Forflytningshemmede med handikapbevis kjører gratis (handikapbeviset må registreres hos bombrikkeselskapet. Se nærmere informasjon nedenfor)

Slik skaffer du deg brikke og avtale
Du kan tegne avtale med valgfritt bompengeselskap. Vi anbefaler at du tegner avtale med Vegfinans E18 Vestfold.

Her inngår du Autopass-avtale og bestiller brikke

AutoPASS-brikken kommer i posten. Den skal monteres i frontruta i henhold til monteringsanvisningen som følger med.

Du betaler et depositum for brikken på 200 kroner. Det kommer på første faktura. Depositumet refunderes hvis du sier opp avtalen og returnerer brikken til bompengeselskapet.

Rabatten gjelder fra den dagen du har tegnet avtale med bomselskapet - selv om du ikke har fått brikken i posten (kan ta opp til 14 dager). 

Har du allerede brikke?
Dersom du allerede har AutoPASS-avtale og brikke fra et annet bompengeselskap, trenger du ikke foreta deg noe. Med din eksisterende brikke og avtale får du automatisk alle fordelene, som 10 prosent rabatt, timesregel og månedstak ved passering i bomringen i Bypakke Grenland.

Hvis du passerer bomstasjoner der du ikke har avtale, blir passeringene belastet det bompengeselskapet du har avtale med og har fått brikke fra. Du slipper derfor å få enkeltvise fakturaer etter passeringer i andre AutoPASS-anlegg.

Søknad om fritak for forflytningshemmede
Er du forflytningshemmet kan du få fritak. For å få fritak må du ta kopi av begge sider av handikapbeviset. Har du allerede en AutoPASS avtale sendes det med post eller scann og legge ved AutoPASS avtalen du har med ditt bomselskap – så blir man lagt inn med fritak.

Har du ikke AutoPASS-avtale fra før må du først opprette avtale, for så å gå inn og søke via min side. Fritaket gjelder kun i bomringer, og ikke i andre bomstasjoner, for eksempel de som er på E18.

Rabatt i andre bompengeanlegg
Du kan tegne tilleggsavtaler med flere bompengeselskaper for å oppnå rabatt i andre bomanlegg, se oversikt på www.autopass.no. Flere selskaper gir 10 prosent rabatt uten å ha tegnet tilleggsavtale

Brikken kan brukes i Skandinavia
Du kan bruke AutoPASS-brikken på Svinesundbroen, Øresundsbron og Storebæltsbroen, i tillegg til enkelte fergesamband.

Brosjyre til alle kommunens husstanderBrosjyre til innbyggere
Brosjyre om AutoPASS og bombrikke sendes i begynnelsen av neste uke til alle husstander i Porsgrunn.

Se brosjyren her (pdf)

Hvis du ikke har fått den til din husstand, ta kontakt med Porsgrunn kommune, Servicesenteret på tlf 35 54 70 00, så kan vi sende den til deg.

Spørsmål
Kommunens servicesenter vil være behjelpelige med søknad og spørsmål rundt bombrikke. Du kan møte opp personlig i Storgata 153 (hverdager kl. 08-16), sende oss en e-post, snakke med oss på nett eller ringe 35 54 70 00.

Ved spørsmål om AutoPASS kan du også få hjelp på av Vegfinans på telefon 32 80 82 70.

 

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


print utSkriv ut